sulten kommer mens man spiser

Sulten kommer mens man spiser

sound and video installation, Århus, København 2008

Sulten kommer mens man spiser (Hunger) is an interactive sound and video installation by Annesofie Norn and Signe Lidén with Per Platou as sound designer. The installation was shown in Århus and Copenhagen November and December 2008.

(click to enlarge the photo)


A short presentation in Norwegian follows below:

Fire tilskuere av gangen blir ført inn i et mørkt lokale. På et rundt bord er et festmåltid for fire projesert ovenfra og ned på bordflaten. Publikum setter seg på hver sin plass rundt bordet der det stikker et par armer ut som om det var deres egne. På plassene ligger et par hodetelefoner som de tar på seg. Stemmene i hodetelefonene, samt armene ut fra de besøkendes egne kropper, gir publikum fornemmelsen av å tre inn i en annens kropp og livsverden. Etter et kvarter skifter publikum plass, og i løpet av en time har alle vært ”inne” i alle middagsgjestene.

Installasjonen iscenesetter publikum på en intim måte uten at å være påtrengende. Som aktive tilskuere er de med på mormors 75-års fødselsdag. I tillegg til jubilanten ”inkarnerer” de hennes datter, svigersønn og barnebarn. Hver av personene er spaltet mellom tanker og mer eller mindre abstrakt assosiasjoner, og en ytre deltagelse i festighetene. På denne måten oppstår det humoristiske, overraskende og tankevekkende avstander mellom selskapelighetene og middagsgjestenes indre liv.

Forestillingen/installationen har været et af de mest vellykkede ”interaktive” projekter, jeg til dato har oplevet nationalt og internationalt. (…) Dette ”at sætte sig ind i et andet menneske” er en sjælden indlevelsesmulighed og overraskelserne kommer specielt, når man oplever de næste tre subjektive versioner af samme fødselsdag. „ Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder av Entré Scenen og Junge Hunde Festival DK

Prosjektet mottok i 2007 støtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg (DK), Københavns Kulturfond (DK) og Fond for Lyd og Bilde (NO).

Under: installasjonen vist på Junge Hunde, Århus 2008